Hozzávalók:
4 db burgonya
1 db tojás
5 dkg sajt
1 ek tejföl
1 kk zsiradék
só, bors,piros paprika
hagymaszár
1 fej hagyma
petrezselyem zöld
kolbász, vagy sült szalonna a tetejére.
*
Elkészítés:
A megmosott egész burgonyákat, héjában megsütöttem 40 perc alatt.
Félbevágtam, kivájtam.
A kivájt tölteléket 1 egész tojással, 1 ek tejföllel, saját zöld fűszerkeverékkel, sajttal, párolt hagymával(A burgonya mellett párolódott alufóliában, pár karika kolbásszal, zsiradék nélkül) petrezselyem levéllel, hagymaszárral, őrölt piros paprikával, sóval borrssal ízesítettem.
Összetörtem villával, jól kikevertem.
A kacsasült pecsenye levéből 1 ek-al raktam bele, egy kevés kacsa zsírral együtt.
200 C°-on 10 perc alatt meg is pirult.
Tetejére kerültek a sült kolbász karikák is.
Most egy halogén izzós, légkeveréses készülékben készítettem