Hozzávalók:
2 nagyobb burgonya (előre megfőzöm), vaj, sajt, tejfel, főtt-nyers tojás 1-1, só, bors, paprika, paradicsom, petr.zöld, sonkaszalámi vagy sonka, vagy pörkölt maradék – bármi ami éppen van otthon.
*
Elkészítés:
A főtt burgonyát meghámozom, az egyik oldalát egyenesre vágom ( ez lesz az alja ) a másik felét kikaparom, ez kerül a tál aljára kevés vajjal.
( Innen kezdve tűzön tartom az edényt, addig is pirul, fő az étel.
) Összekeverek sonkát vagy sonkaszalámit vagy pörköltöt egy kanál tejfellel, 1 nyers tojással, só, bors, reszelt sajt, aprított petr.
zöld, beletöltöm a kivájt burgonyába, tetejére még teszek kevés vajat, reszelt sajtot, paprikát és paradicsomot, majd sütőbe teszem 15 percre.