Hozzávalók:
8 db csirke alsócomb
2 cs leveles tészta
60 dkg burgonya
2 dl tejföl
só,majoranna
őrölt fűszerpaprika
1 db tojás lekenéshez
1 db vöröshagyma
*
Elkészítés:
A csirkecombot megmossuk, sózzuk, és bedörzsöljük tetszés szerint fűszerrel.
Olajjal kikent tepsibe tesszük, alufóliával beborítjuk, és sütjük. Mielőtt teljesen megsülne, levesszük róla az alufóliát, és még 10 percig sütjük.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a tejföllel kikeverjük.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Miután megfőtt, összekeverjük a krumplival.
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb 20×20 cm-es kockákat vágunk.
Miután teljesen kihűlt a csirkecomb és a krumpli, a tészta közepébe teszünk egy kevés krumplit, ráállítva a csirkecomb. A sarkait és a széleit felhúzzuk, vastagabb cérnával nem nagyon szorosan összekötjük. A tetején a maradék tésztát szépen eligazgatjuk. A combnak a csontos részét alufóliával betekerjük, hogy sütésnél ne égjen meg.
Felvert tojással lekenjük, és olajjal kikent tepsibe tesszük, majd 180 fokon sütjük.