Hozzávalók:
2 bagett
500 g franciasaláta vagy mexikói saláta zöldségkeverék
1 kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma,
1 szál szárzeller
2-3 csemege uborka
kis csokor petrezselyemzöld
50 g light margarin
100 g reszelt sajt
só
őrölt bors
kevés tej szükséges a bagettek levágott végeinek beáztatásához
*
Elkészítés:
A színes paprikát, a lilahagymát és a szárzellert apró kockákra vágjuk, majd enyhén megsózzuk és kicsit állni hagyjuk.
A zöldségkeveréket forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Még melegen hozzákeverjük a margarint, a megsózott paprika, a hagyma és zeller keverékét, megborsozzuk, majd a tejbe áztatott, darabolt bagett végeket, a bagett tépkedett közepét és a reszelt sajtot.
Ha véletlenül nagyon kihűltek volna a főtt zöldségek enyhén melegíthetünk rajta, majd jól elkeverjük.
Ha nagyon összeállt, kevés margarint még adhatunk hozzá.
Sűrű, egynemű masszát kell kapnunk.
Kóstoljuk meg, és ha szükséges sózzuk, borsozzuk A lyukas bagett egyik végét négyrét hajtott alufóliával lezárjuk, majd a másik végén kiskanállal a masszából adagolunk bele.
Minden töltéskor, a bagett alufóliával borított végét ütögessük az asztal lapjához, hogy a töltelék az aljára tömörödjön.
Fontos, hogy a bagett belét úgy vágjuk ki, hogy közepén át tudjunk látni és semmi ne akadályozzon bennünket abban, hogy minél több masszát tudjunk a bagett közepébe tölteni.
Az így elkészített töltött rudak hűtést igényelnek, így a massza a közepükön szilárdabbá válik és mire vendégeink megérkeznek 1-1, 5 centis töltött, bagett szeletekkel várhatjuk őket.
A reszelt sajt nagyon fontos alkotó elem, mert kihűlve szilárdítja a tölteléket, bármelyik általam ajánlott, vagy más masszát használunk.
Baráti rendezvények, ünnepek kedvelt vendégvárója a töltött bagett, ami garantáltan el fog fogyni, növelve a rendezvény sikerét, a vendéglátó büszkeségét.