Töltelékkel, gombával sült csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Etelka

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

120

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db egész csirkecomb, 1 db csirkemell (csont nélkül, 2 darabban), Csirkének a hája, mája, csirkenyak bőre,
3 db zsemle összekockázva , 6 db tojás, 2 dl tej, 15 dk sajt, 2 fej vöröshagyma fehérbors, feketebors, só, vegeta, laskagomba, őzlábgomba, kb. 20 dk tömlős májkrém, 2 ek ajvár, 2 cs petrezselyem levél és 3 db zeller levél 1 db sütőzacskó

*

Elkészítés:

A csirkecombokat, mellet besózom, és egy öntöttvas serpenyőben a csirkehájra fektetve elkezdem sütni.
(nyakbőrt nem) fedő alatt, időnként forgatom.
Közben összedarabolom a zsemlét egy tálba és a tejet egy másiktálba teszem és a sajtot belereszelem, beleteszem az ajvárt egy kis vegetát, 6 egész tojást, jól elkeverem és ráöntöm a zsemlére.
Közben a 2 fej hagymát megtisztítom, apróra vágom és egy kis hájon ezt is megfuttatom és hozzáadom a laskagombát (tetszés szerinti mennyiség) apróra kockázva és tovább dinsztelem.
Közben apróra összevágom a petrzselyem levelet és a zellerlevelet és rádobom a gombára és együtt készre dinsztelem.
Ha kész ráteszem a tömlős májat is jól elkeverem és hozzáteszem a zsemlékhez ezt is.
Ha készen van akkor a csirkenyak bőrét egyik oldalon összevarrom és telerakom a töltelékkel, majd bevarrom a másik felét is és hozzárakom a húshoz a serpenyőbe.
Majs az őzláb gombák kalapját megtöltöm és ezeket is a serpenyőbe rakom, közben ami kész hús azt szedem kifelé folyamatosan és cserélem fel a töltött gombafejekkel, majd a májat is beleteszem.
Nekem maradt ki töltelék, ezt beleraktam e sütőzacskóba, rátekertem a zacskót hogy ne nyíljon ki, egy helyen szorosan megkötöttem és ez is ment a serpenyőbe.
A sütőzacskós tölteléket lehűlés után bontom csak ki és úgy szépen szeletelhető.

Töltelékkel, gombával sült  csirke