Hozzávalók:
Hozzávalók:
1db kiló körüli tök mindegy milyen fajta
3 -4 db zöldpaprika
2-3 db paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma
15 dkg főtt császár szalonna
10 db tojás
pici só
őrölt fekete bors
piros paprika
olíva olaj
*
Elkészítés:
Elkészítés : Elsőként a szalonnát felcsíkozzuk Az apróra vágott hagymát, forró olíva olajon meg pirítjuk.
Erre rakjuk a szalonnát hogy addig piruljon.
A tököt meghámozzuk, félbe -, majd nagyjából fél centis csíkokra vágjuk.
Gondosan megmossuk a paprikát és a paradicsomot.
Előbbi ugyanúgy, mint a tök (félbevágjuk, magjától megtisztítjuk, .
fél centis csíkokra vágjuk ).
A paradicsom viszont macerásabb.
Ha nem hámoznánk meg, meleg hatására összezsugorodna a héja.
Ezért én meghámozom.
Majd, gerezdekre aprítjuk.
Ha megpirult a hagyma és vele a szalonna.
Következnek a többiek.
Összekeverjük hát őket, s miközben tovább sütjük, ízesítjük sóval, borssal, piros paprikával.
fedő alatt, közepes lángon pároljuk.
Utolsó feladat a tojásokat egy kis tálkában villával habosra verjük, majd ráöntjük a kész lecsóra.
2-3 percig sütjük, majd tálaljuk.