Hozzávalók:
5 kg paprika, 4 kg tök héjastul mérve, 3 kg paradicsom, 1 kg hagyma, olaj, só, tartósítószer, borkén, celofán
*
Elkészítés:
A paprikát kimagozzuk, felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, majd félbevágjuk és így szeleteljük fel vékonyan. A tököt megtisztítjuk, kimagozzuk és legyaluljuk. A paradicsomot lehéjazzuk ( ha jó érett a paradicsom, akkor szépen le jön) ha nem akkor forrázzuk le.
Az üvegeket öblítsük el borkénes vízben majd csöpögtessük le.
Egy nagy fazékba tegyünk annyi olajat amiben a hagymát megtudjuk párolni. Majd ha a hagyma puha, akkor tegyük bele a tököt sózzuk meg, majd pároljuk pár percig míg összeesik. Ekkor tegyük, rá a paprikát erre tegyünk egy kevés sót. Majd pár perc után tegyük bele a felkockázott paradicsomot,majd újra sózzuk. Lefedve addig pároljuk míg kicsit összeesik és levet ereszt. Majd vegyük le a fedőt és így főzzük készre. Szépen meg fog puhulni és besűrűsödik. Ami levet ereszt az elég hozzá nem kel vizet adni hozzá. Ha megpuhult kóstoljuk meg elég sós-e. Majd tegyük üvegekbe, két celofán közé tegyük a tartósítót és csavaros fedővel zárjuk le. Az üvegeket fordítsuk fejre 3 percre. Majd tegyük száraz dunsztba.
Ha van cukkinink és padlizsánunk azt is tehetünk a lecsóba és télen egy nagyon finom ízesítőt kapunk az ételekhez, de magában is kitűnő vacsorára.