Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 teáskanál só,
2 tojás,
100 g tökmag,
2 dl tejföl,
4 dkg élesztő,
csipet cukor,
50 ml tej.
*
Elkészítés:
Az élesztőt pici cukorral, langyos tejben felfuttatjuk. A tökmagot durvára daráljuk. ( Bevált módzserem egy zacskó és egy klopfoló 🙂
A lisztet egy mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kicsit megkavarjuk. Beletesszük a margarint, jól elmorzsoljuk. Hozzáadunk a liszthez egy tojást, beleöntjük a felfutatott élesztőt, a tejfölt,és jól összedolgozzuk. Viszonylag lágy tésztát kapunk. Legvégül beletesszük a tökmagot, és újból jól átgyúrjuk. Letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Miután szépen megkelt, lisztezett felületre borítjuk a tésztát,és kézzel kb 3 cm vastagságúra ellapolgatjuk. Egy kb. 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,és tepsibe tesszük. A 2. tojást felverjük, megkenjük vele a pogácsákát. Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét akár tökmaggal,vagy sajttal. Sütőbe tesszük,és kb 210 fokon megsütjük.


