Hozzávalók:
Pogácsához:
Tetejére:
Krémhez:
*
Elkészítés:
Pogácsához: Megpucolt, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és áttörjük.
Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a vajat, tojást, cukrot, sót, áttört burgonyát, tejfölt és a felfuttatott élesztőt.
Tésztát dagasztunk belőle, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen 1, 5-2 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket felvert tojással lekenjük és szezámmaggal megszórjuk.
Készre sütjük.
Amikor kihűlt a pogácsa, keresztben kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük.
Krémhez: Krémhez a túrót kikeverjük a vajjal.
Hozzáadjuk a tökmagolajat, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.