Hozzávalók:
4 csirke alsócomb
1/2 zsenge tök
só
liszt
tojás
prézli
aranybarna csirkefűszer
zsír vagy olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A combok bőrét lehúzom, a húsát pár helyen éles késsel bevagdosom, besózom és megszórom aranybarna csirkefűszerrrel. A tököt megpucolom, 2 cm-es karikákra vágom, majd a közepéből kivágom a magokat, besózom. A húsdarabokat és tökkarikákat is lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom. A csirkecombokat forró zsiradékba teszem, amikor az egyik oldala kap egy kis színt, megfordítom és lefedem.Többször megforgatva, így párom kb. 15 percig, majd a végén ropogósra sütöm. A tökkarikákat forró zsírban kisütöm, hamar megsülnek. Petrezselymes krumpli nagyon finom hozzá és az uborkasaláta sem maradhat el mellőle.