Tökkarika és fűszeres csirke bundázva

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Tökkarika és fűszeres csirke bundázva

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 csirke alsócomb
1/2  zsenge tök

liszt
tojás
prézli
aranybarna csirkefűszer
zsír vagy olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A combok bőrét lehúzom, a húsát pár helyen éles késsel bevagdosom, besózom és megszórom aranybarna csirkefűszerrrel.  A tököt megpucolom, 2 cm-es karikákra vágom, majd a közepéből kivágom a magokat, besózom. A húsdarabokat és tökkarikákat is lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom. A csirkecombokat forró zsiradékba teszem, amikor az egyik oldala kap egy kis színt, megfordítom és lefedem.Többször megforgatva, így párom kb. 15 percig, majd a végén ropogósra sütöm.  A tökkarikákat forró zsírban kisütöm, hamar megsülnek. Petrezselymes krumpli nagyon finom hozzá és az uborkasaláta sem maradhat el mellőle.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tökkarika és fűszeres csirke bundázva

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!