Hozzávalók:
Tészta:
1kg liszt
3 szem burgunya
1 dl tej
1 kiskanál cukor
5 dkg élesztő
csipet só
Feltét:
4 dl tejföl
fokhagyma, só, bors, lilahagyma, paradicsom ízlés szerint
reszelt sajt, kolbász vagy szalonna, vagy tepertő
*
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, felteszem főni, az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatom.
A megfőtt burgonyát összetöröm hozzáadom a liszthez, beleöntöm a kovászt és annyi langyos vizet,(lehet a burgonya főző lé is) hogy közepes keménységű tésztát kapjak, sózom.
Jól kidagasztom (kb 10 perc).
Ez a mennyiség két nagy tepsire elegendő ,Kb. 200 fokos sütőben elősütöm, majd a fokhagymával, sóval, borssal ízesített tejföllel megkenem.
Mindegyikre kerül lilahagyma, sajt és ízléstől függően kolbász, szalonna, vagy tepertő.
Paradicsom karikákkal díszíthetjük. Kb 10-15 perc alatt készre sütöm.
Nagyon finom régi magyar étel, alternatívája lehet a sokszor egészségtelen alapanyagokból készülő pizzának!