Hozzávalók:
2 db krumpli
kb 3 dl krumpli főzőlé
40 dkg GM kenyérliszt (nálam Schar és Glutenix)
10 dkg rizsliszt
1 cs. szárított élesztő
1 kávéskanál só
A tetejére:
3 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
20 dkg kockázott bacon
2 fej lilahagyma
*
Elkészítés:
A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, ha kész, a főzőlevét félretesszük, a krumplit áttörjük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűltek összeállítjuk a tésztát.
Az összes hozzávalót, a robotgép táljába mérjük, kidagasztjuk.
A kész tésztát letakarva, meleg helyen fél órán át kelesztjük.
Közben a tejfölben elkeverjük a felaprított fokhagymát és a reszelt sajtot, a bacont, és az apróra vágott lilahagymát is.
Só nem szükséges hozzá!
Ha megkelt a tészta, előmelegítjük a sütőt 180ºC fokra.
A tésztát kinyújtjuk és zsírozott a tepsibe helyezzük, megkenjük a sajtos fokhagymás baconos tejföllel.
Kb.
30 perc alatt megsütjük.