Tökfőzelék, sült kolbásszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Tökfőzelék, sült kolbásszal

Tökfőzelék, sült kolbásszal

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg tök, gyalulva
1 fej hagyma
1 ek. zsír
2 dl tejföl
10 dkg liszt
1  csokor kapor

bors
cukor
ecet
30 dkg füstölt  kolbász

*

Elkészítés:

A hagymát kockára vágom, és a zsíron világosra pirítom. Ráteszem a gyalult és előzőleg kicsit besózott tököt, jól elkeverem, fedő alatt párolom. A sótól levet enged, nem kell alá sok víz, esetleg picit lehet önteni alá. Fűszerezem borssal, apróra vágott kaporral. Amikor puha a tök hozzáadom a tejfölből és lisztből készült habarást, ekkor teszek bele kevés cukrot, jól összeforralom. A tűzről levéve ecettel ízesítem. A kolbászt karikára vágva pici zsíron mindkét oldalán megsütöm, a főzelékre teszem, a finom  kisült  zsírjából  is locsolok rá.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tökfőzelék, sült kolbásszal