Hozzávalók:
1 kg tök, gyalulva
1 fej hagyma
1 ek. zsír
2 dl tejföl
10 dkg liszt
1 csokor kapor
só
bors
cukor
ecet
30 dkg füstölt kolbász
*
Elkészítés:
A hagymát kockára vágom, és a zsíron világosra pirítom. Ráteszem a gyalult és előzőleg kicsit besózott tököt, jól elkeverem, fedő alatt párolom. A sótól levet enged, nem kell alá sok víz, esetleg picit lehet önteni alá. Fűszerezem borssal, apróra vágott kaporral. Amikor puha a tök hozzáadom a tejfölből és lisztből készült habarást, ekkor teszek bele kevés cukrot, jól összeforralom. A tűzről levéve ecettel ízesítem. A kolbászt karikára vágva pici zsíron mindkét oldalán megsütöm, a főzelékre teszem, a finom kisült zsírjából is locsolok rá.