Hozzávalók:
Tök,
hagyma ,
só
kapor
pirospaprika(tört)
tejföl
liszt
ecet aki szereti savanykásan
fekete bors
Toldi fűszer: http://www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
Valljuk be nem igazán szerettem a menzás tökfőzeléket, aztán federengett a nagymamám főztje így már nagyon megszerettem.
A tököt megpucolom magját kiveszem lereszelem és kicsit lesózom, addig felvágok egy kisebb fej hadymát, megpárolom olajon majd ha a tök kicsit lavet enged kinyomkodom és ráteszem a hagymára,
Kicsit átforgatom majd jön bele még egy kis só, kapor és egy kicsi törtpaprika hogy legyen egy kis szine és jó ízt is ad neki.
Felöntöm egy kis vízzel és megfőzöm, ha puha, lisztet elkeverek tejföllel behabarom ha feforr kész,
Én szoktam egy kis ecetet is bele tenni.
Ugyanígy készítettem már patiszonból cukkiniből is.