Hozzávalók:
1/2 kg gyalult tök
1 kis fej hagyma
1 ek. olaj
1 dl tejföl
5 dkg liszt
1/2 csokor kapor
só
bors
cukor
ecet
maradék fasírt
pár szelet bacon
*
Elkészítés:
A hagymát kockára vágom és az olajon világosra pirítom. Ráteszem a gyalult és előzőleg kicsit besózott tököt, jól elkeverem, fedő alatt párolom. A sótól levet enged, nem kell alá sok víz. Fűszerezem borssal, apróra vágott kaporral. Amikor puha a tök hozzáadom a tejfölből és lisztből készült habarást, ekkor teszek bele kevés cukrot, jól összeforralom. A tűzről levéve ecettel ízesítem. Tálaláskor csorgatok rá pár cseppet a fasírt zsírjából, ráteszem a fasírtot és a ropogósra sült bacont.