Tökfőzelék fasírt és bacon feltéttel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg gyalult tök
1 kis  fej hagyma
1 ek. olaj
1 dl tejföl
5 dkg liszt
1/2  csokor kapor

bors
cukor
ecet
maradék fasírt
pár szelet bacon

*

Elkészítés:

A hagymát kockára vágom és az olajon  világosra pirítom. Ráteszem a gyalult és előzőleg kicsit besózott tököt, jól elkeverem, fedő alatt párolom. A sótól levet enged, nem kell alá sok víz. Fűszerezem borssal, apróra vágott kaporral. Amikor puha a tök hozzáadom a tejfölből és lisztből készült habarást, ekkor teszek bele kevés cukrot, jól összeforralom. A tűzről levéve ecettel ízesítem. Tálaláskor csorgatok  rá  pár cseppet a fasírt zsírjából, ráteszem a fasírtot és a ropogósra sült bacont.