Hozzávalók
- 2 kg körüli tök lereszelve
 - Ez lehet bármilyen tök most a szezon Ősszel sütőtök
 - 2 db zsemle
 - petrezselyem zöld
 - fokhagyma
 - só
 - bors
 - egy csipet cayenne bors
 - 2 tojás
 - zsemlemorzsa beleforgatni a fasírtot
 - zabpehely 2 evőkanál
 - olaj a sütéshez
 
Elkészítés
A tököt megtisztítom,kimagozom és lereszelem.
A reszelt tököt lesózom, jól átforgatom és hagyom állni negyed órát, majd alaposan kinyomkodom a levét.
Az előzőleg vízbe áztatott majd kinyomkodott zsemlét és a többi hozzávalót a tökhöz adom.
A petrezselymet fokhagymát apróra vágva tegyük bele.
Fűszerezzük ízlés szerint
Ezt a masszát jól összekeverjük.
Ezután kis gombócokat fasírtokat formázunk.
Megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban szép aranybarnára sütjük, majd rizzsel vagy anélkül bármilyen mártogatóssal fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
				
															
															