Hozzávalók
- 2 kg körüli tök lereszelve
- Ez lehet bármilyen tök most a szezon Ősszel sütőtök
- 2 db zsemle
- petrezselyem zöld
- fokhagyma
- só
- bors
- egy csipet cayenne bors
- 2 tojás
- zsemlemorzsa beleforgatni a fasírtot
- zabpehely 2 evőkanál
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A tököt megtisztítom,kimagozom és lereszelem.
A reszelt tököt lesózom, jól átforgatom és hagyom állni negyed órát, majd alaposan kinyomkodom a levét.
Az előzőleg vízbe áztatott majd kinyomkodott zsemlét és a többi hozzávalót a tökhöz adom.
A petrezselymet fokhagymát apróra vágva tegyük bele.
Fűszerezzük ízlés szerint
Ezt a masszát jól összekeverjük.
Ezután kis gombócokat fasírtokat formázunk.
Megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban szép aranybarnára sütjük, majd rizzsel vagy anélkül bármilyen mártogatóssal fogyasztjuk.
Jó étvágyat!


