Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olivaolaj
30 dkg. disznócomb ujjnyi csíkokra vágva
teáskanálnyi őrölt pirospaprika
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 dl. húsalaplé, vagy húsleves
só, őrölt színesbors, kakukkfű
egy csípős zöldpaprika karikákra vágva (ha nem szeretjük a csípőset, akkor egy fél tv paprika szeketekre vágva)
egy csapott evőkanál paradicsomsűrítmény
1 evőkanál kukoricakeményítő
*
Elkészítés:
Egy serpenyőben az olivaolajon a húscsíkokat állandó kevergetás mellett fehéredésig pároljuk, majd kivesszük egy tányérra.
Ha szükséges egy újabb evőkanálnyi olivát teszünk a serpenyőbe, megpirítjuk a vöröshagymát, hozzátesszük a fokhagymát, majd a húst.
Fűszerezzük, majf felöntjük az alaplével.
Egy kis főzést követően hozzáadjuk a paprikákaszeleteket, s készre főzzük.
A főzés végén paradicsomsűrítményt teszünk hozzá, összerottyantjuk.
Egy kevés hideg vízben elkeverjük a keményítőt, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a húsos tokányunkhoz.
Pár percig főzzük.
Kukoricás rizzsel lehet tálalni.