Hozzávalók:
1/2 fél zsenge friss káposztatök, 1 mokkáskanál só csipet vegeta, örölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor kapor, 4 db tojás, zsemlemorzsa, rétesliszt, 15 dk reszelt trapistasajt, kevés olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A tököt meghámozom, kimagozom és a sajtreszelőn lereszelem, besózom.
A sajtot lereszelem, a tököt kinyomkodom a levétől amit a só miatt engedett és egy csokor apróra vágott kaprot, egy kávéskanál őrölt borsot vegetát és a sajtot és egy db tojást, 3 db fokhagymagerezdet(reszelve)teszek hozzá, zsemlemorzsát és kis gombócokat formálok belőle.
Réteslisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatom és forró olajban kisütöm.
Nagyon finom rántott sajtot is készítettem hozzá még külön.