Hozzávalók:
4 tojás keményre főzve
1 tojás
50 dkg darált sertéshús
1 ek. vágott petrezselyem
1 ek. vágott snidling
só, őrölt bors, pirospaprika
1-2 gerezd fokhagyma
A körethez:
50 dkg burgonya
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint zöldségek (répa, borsó, zöldbab)
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában, kevés sós vízben puhára főzzök. Négy tojást keményre főzünk, majd megpucoljuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A húst összekeverjük a megmaradt nyers tojással. A petrezselyemmel, snidlinggel, sóval, a fűszerekkel és zúzott fokhagymával ízesítjük.
A masszát négy részre osztjuk, a főtt tojásokat beburkoljuk a fűszeres darált hússal. Gombócokká formázzuk, és mindegyiket alufóliába csomagoljuk. Tepsire tesszük, és a sütőben kb 30 percig sütjük. Kicsit kibontva a fóliát, még 15 percig pirítjuk.
A főtt burgonyát megtisztítjuk, és vastagabb szeletekre vágjuk, kicsit egymásra csúsztatva, tűzálló tálba terítjük (pici olajat raktam alá). Sózzuk, meghintjük őrölt borssal és a reszelt sajttal. A hús mellé betesszük a sütőbe. Amikor szépen megpirult a sajt, kivesszük a burgonyát.
Közben felaprítjuk és kevés sós vízben megpároljuk a zöldségeket.
Tálaláskor tányérra szedjük a párolt zöldségeket, mellé a sajtos burgonyát és a kicsomagolt tojásos húsgolyókat.