Hozzávalók:
Finom étel koronája a LANTOS Borászat terméke : www.lantosbor.hu
*
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, hideg víz alatt hagyjuk kihűlni.
Majd eltávolítjuk a héjukat.
A darált húst egy tálba öntjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zsemlemorzsát, a fűszereket, a zúzott fokhagymát.
Alaposan összedolgozzuk.
A masszát két egyenlő részre osztjuk.
Egyenként egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapogatjuk.
Középre helyezünk 4-4 tojást, majd a sütőpapír / alufólia segítségével formás rudakat alakítunk.
Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevéske tyúkzsírral, majd belefektetjük a rudakat.
Lekenjük egy egész, kicsit felvert tojással.
Közéjük öntünk kb.
0, 5 dl vizet és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük.
Ez alatt érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
Ha kicsit hűlt, szépen szeletelhető.