Hozzávalók:
§ Fél kg darált hús (lehet sertés, sertés-marha keverve, vagy valamilyen baromfi)
§ 1 csomag bacon
§ 1 + 4 db tojás
§ 1 beáztatott zsemle
§ Só, őrölt bors, őrölt kömény, színes paprika, fokhagyma – ízlés szerinti mennyiségben
§ 1 db vörös hagyma
*
Elkészítés:
§ Egy őzgerincformát bélelj ki baconnal úgy, hogy majd a fasírtra visszahajtható legyen
§ A darált húsba keverd bele az áztatott zsemlét, a fűszereket és a tojást
§ Főzd keményre a 4 tojást
§ Helyezd a fasírt hús felét a baconra, rá a főtt tojásokat, tetejére húsmassza kerüljön, majd pólyázd be
§ Sütőpapírral bélel tepsibe helyezd el az őzgerincformát
§ Közepes lángon süsd kb. 30 percig, majd a formából a tepsibe kiborítva a baconos felét pirítsd meg ropogósra (kb. 10 perc grill fokozaton)

