Tojással töltött fasírozott baconban , őzgerinc fo

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Tojással töltött fasírozott baconban , őzgerinc fo

Recept leírás:

Hozzávalók:

§                     Fél  kg darált hús (lehet sertés, sertés-marha keverve, vagy valamilyen baromfi)
§                     1 csomag  bacon
§                     1 + 4  db tojás
§                     1 beáztatott zsemle
§                     Só, őrölt bors, őrölt kömény, színes paprika,  fokhagyma – ízlés szerinti mennyiségben
§                     1 db vörös hagyma

*

Elkészítés:

§                     Egy őzgerincformát bélelj ki baconnal úgy, hogy majd a fasírtra visszahajtható legyen
§                     A darált húsba keverd bele az áztatott zsemlét,  a fűszereket és a tojást
§                     Főzd keményre a 4 tojást
§                     Helyezd a fasírt hús felét  a baconra, rá a főtt tojásokat, tetejére húsmassza kerüljön,  majd pólyázd be
§                     Sütőpapírral bélel tepsibe helyezd el az őzgerincformát
§                     Közepes lángon süsd kb. 30 percig, majd a formából a tepsibe kiborítva a baconos felét pirítsd meg ropogósra (kb. 10 perc grill fokozaton)

Tojással töltött fasírozott baconban , őzgerinc fo

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tojással töltött fasírozott baconban , őzgerinc fo