Tojásos nokedli.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

9

Nehézség

Könnyű

Tojásos nokedli.

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tojásos nokedli.
50dkg. liszt, 2db. tojás+6db. ¼ mk. só, 1/4mk. bors, 2-3dcl. víz. 1-2ek. zsír.
1fej saláta, víz. cukor, só  ecet.

*

Elkészítés:

A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a sót, borsot, a 2db. tojást és annyi vizet hogy közepes keménységű nokedli tésztát kapjunk. nem dolgozzuk ki túlságosan mert szívós lesz a tészta /túlságosan gumiszerű/egy nagyobb fazékba/ Ehhez a mennyiséghez én a hatliteres fazekamat használom/ teszünk fel főző vizet. Forrásba lévő bő sós vízbe szaggatjuk a nokedlit. Amikor a víz tetejére feljön a tészta megkeverem és ha újra fel forrt akkor már kész is van. Hideg vízbe leöblítem, lecsepegtetem  és félre teszem. Egy lábasba 1. -2. ek. zsírt felforrósítok és ráteszem a leöblített nokedlit, ha elkezd sülni ráöntöm az előzőleg sóval elhabart hat tojást. kicsit várok hogy a szép aranysárga tojásmassza minden nokedlit szépen körbefog, aztán óvatos kavargatással össze sütöm a tésztát a tojással, lágyan nem szárítom ki. Fejes salátával tálalom.

Tojásos nokedli.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tojásos nokedli.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!