Hozzávalók:
Tojásos nokedli.
50dkg. liszt, 2db. tojás+6db. ¼ mk. só, 1/4mk. bors, 2-3dcl. víz. 1-2ek. zsír.
1fej saláta, víz. cukor, só ecet.
*
Elkészítés:
A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a sót, borsot, a 2db. tojást és annyi vizet hogy közepes keménységű nokedli tésztát kapjunk. nem dolgozzuk ki túlságosan mert szívós lesz a tészta /túlságosan gumiszerű/egy nagyobb fazékba/ Ehhez a mennyiséghez én a hatliteres fazekamat használom/ teszünk fel főző vizet. Forrásba lévő bő sós vízbe szaggatjuk a nokedlit. Amikor a víz tetejére feljön a tészta megkeverem és ha újra fel forrt akkor már kész is van. Hideg vízbe leöblítem, lecsepegtetem és félre teszem. Egy lábasba 1. -2. ek. zsírt felforrósítok és ráteszem a leöblített nokedlit, ha elkezd sülni ráöntöm az előzőleg sóval elhabart hat tojást. kicsit várok hogy a szép aranysárga tojásmassza minden nokedlit szépen körbefog, aztán óvatos kavargatással össze sütöm a tésztát a tojással, lágyan nem szárítom ki. Fejes salátával tálalom.