Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 + 5 tojás
2 mokkáskanál só
0,5 dl étolaj
*
Elkészítés:
A lisztet, 1 mokkáskanál sót, 1 db tojást összekeverjük kb.
4-5 dl vízzel, majd a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval.
A só másik felét pedig a forrásban lévő vízbe szórjuk.
Természetesen közben kevergetjük, nehogy leragadjon, s mind megfőjön.
Amikor a nokedlik megfőttek, feljöttek a víz tetejére, (kb.
15 perc alatt elkészülnek), akkor szűrőbe tesszük, s lecsöpögtetjük róla a vizet.
Egy lábasba öntjük az étolajat, felmelegítjük.
Közben az 5 db tojást jól összekeverjük villával, majd az étolajra öntjük, s fakanál segítségével kevergetjük.
Amikor kb.
félig megsült, akkor ráöntjük a lecsöpögtetett nokedlit, s addig keverjük, amíg teljesen rásül a tojás a nokedlire.
Utána már tálalhatjuk is.
Uborkasalátát, vagy savanyú uborkát szoktunk enni hozzá.