Hozzávalók:
250 g. tarkabab, néhány babérlevél, 1 kanál ételecet.
4 tojás,
2 fej hagyma,
2 kanál extra szűz olíva olaj,
1 mokkáskanál fokhagymakrém,
2 csipet kapor,
2 csipet majoránna,
só, frissen őrölt bors,
1 kanál almaecet.
*
Elkészítés:
A babot beáztatjuk éjszakára, másnap sós vízben néhány babérlevéllel, és 1 kanál ételecettel megfőzzük.
Míg fő, feltesszük a tojást is, amit keményre főzünk.
A hagymát felszeljük, megsózzuk, és 5 percig mikrózzuk.
A hagyma ennyi idő alatt megvonul, csípős íze lággyá válik.
Hozzáadjuk a leszűrt babot, a feldarabolt főtt tojást, a zöld fűszereket, megsózzuk, megborsozzuk, megöntjük olíva olajjal, és almaecettel.
Lehűtve tálaljuk.