Hozzávalók:
1 kg. műbeles virsli,
1 nagy pohár (850 g.) tejföl,
1 nagy fej lilahagyma,
4 db. tojás,
2 kanál olívaolaj,
só, frissen őrölt bors.
*
Elkészítés:
A virslit megfőzöm, közben lilahagymát vágok nagyon vékony csíkokra.
Ezt besózom.
Megfőzöm a tojást is, és mikor a virsli megfőtt a műbelet leszedem róla.
Lehet juhbeles virslit is használni, bár a fűszerezése miatt kitűnő, az olcsó baromfivirsli is a salátához.
Nekem, és családomnak a Lidl virslije jön be legjobban, mert bár olcsó, mégis megfelelő ízű.
A virslit felkarikázom miután kihűlt.
Közben a tojások is megfőttek, így azokat is megpucolom, (A két végét töröm meg kicsit, majd megbontom, és belefújok.
Így tapasztalataim szerint, könnyebb pucolni.
) A sárgáját külön edénybe szedem, és összetöröm villával.
A fehérjét felcsíkozom.
A sárgájához kevés sót, vagy ételízesítőt, valamint olíva olajat téve villával összekeverem.
A felszeletelt virslivel, a lilahagymával, a fehérjével, a tejföllel, átlagosnál több borssal, valamint a kikevert tojás sárgájával összevegyítem, és megkóstolom.
Szükség szerint ízesítem.
Arra jó figyelni, hogy néhány órás hűtőben állás után valószínű újra kell fűszerezni.
Az ízek, ahogy összeérnek, ez a természetes.
Kicsit utána kell sózni.