Tojásos leves krumpli főzés után Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Tojásos leves krumpli főzés után Csilditől

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl étolaj
1 darab babérlevél
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 evőkanál liszt
3 darab tojás

bors
delikát ízlés szerint
2 ev k liszt

*

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát ,fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a lisztet  és megszórjuk pirospaprikával. Átforgatjuk  finom rántássá és rögtön beleöntjük a krumpli főző vízbe Sóval, borssal, babérral és a delikáttal ízesítjük. Amikor kicsit forr óvatosan bele csurgatjuk a tojásokat  és 8 perc alatt készre főzzük a levest. Rakhatunk bele tésztát is ha úgy szeretjük.
Érdemes a nagymamáktól tanulni, hisz mindenhez értenek, mindig el lehet lesni tőlük valamilyen okosságot, amelynek hála sokkal élvezetesebb lesz a sütés, főzés.
A burgonya főzővizét sem szabad kiönteni. így lett a főtt gombóc vízből tojásos leves.

Tojásos leves krumpli főzés után Csilditől

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tojásos leves krumpli főzés után Csilditől