Tojásos lecsóval töltött pulykamell

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

80

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg pulykamell
A lecsóhoz.:1 közepes fej hagyma,4 db nagyobb paprika,2 db közepes paradicsom,1 db tojás,só,olaj pirospaprika

*

Elkészítés:

Először csinálok egy jó sűrű lecsót, akár le is lehet szűrni a levét.
Ezután mennyiségtől függően ráütök 1-2 tojást és addig kevergetem míg a tojásból lényegében rántotta nem lesz.
Végig kevergessük, hogy a fehérje ne nagyobb darabokba szilárduljon meg.
4 személyre 80 dkg pulykamellet veszek, és négy nagy szeletet vágok belőle.
Jól kiklopfolom, hogy jó nagy szeletek legyenek.
Megtöltöm a lecsóval és feltekerem, ha szükséges összetűzöm.
Egy tepsibe olajat teszek és belerakom a tekercseket.
Sózom, borsozom, meg szórom pirospaprikával, meg szárnyas fűszerkeverékkel.
Mindegyik tekercsre szeletelek egy nagy gerezd fokhagymát.
Egy kis vizet öntök alá, tetejére alufóliát teszek és megpárolom a sütőben kb 40 percig.
Ezután leveszem az alufóliát és pirosra sütöm a tekercseket.
Sima párolt rizst adok hozzá.
Kezdő háziasszonyoknak leírom, hogy a lecsóhoz szeletekre vágom a hagymát, a paprikát és kisebb cikkekre a paradicsomot.
(Jó leveses paradicsomot vegyünk hozzá ) Először a lábosba megmelegítem az olajat (ha sima lecsót csinálnék, nem tölteléknek, akkor füstölt kolbászt, szalonnát kockáznék az olajba és kisütném), ezután jön a hagyma, átpárolom, aztán a paprikát teszem hozzá, ezzel is átforgatom párszor, itt már megsózom, és végül jön a paradicsom.
Én megszórom pirospaprikával is.
Puhára párolom az egészet, lehetőleg a saját levében, de, ha ne ereszt elég levet, akkor egy pici vízzel felöntöm.
Csípőspaprikát mindenképpen teszek hozzá.
A végén besűrítem a tojással.
Ha nem töltelék lesz belőle, akkor nem fontos a tojás, sőt.

Tojásos lecsóval töltött pulykamell