Hozzávalók:
2 nagy fej hagyma,
5 db. lecsópaprika,
3 db. paradicsom,
6 db. tojás,
1/2 kg. virsli,
néhány bazsalikom levél,
kevés petrezselyem zöld,
só, frissen őrölt bors,
kevés őrölt pirospaprika,
esetleg csípős paprika ízlés szerint,
kevés étolaj.
*
Elkészítés:
A hagymát karikára, a paradicsomot nagyon apró darabokra vágjuk, vagy meghámozzuk.
(A csumáját kivágjuk, kereszt alakban bevágjuk, 1 percre forró vízbe tesszük.
Ezután könnyen lehúzható a héja ) A paprikát tetszőlegesen daraboljuk, vagy felkarikázzuk.
A felkarikázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, összeforraljuk.
A virsliről lehúzzuk a héját felkarikázzuk, és azt is hozzátesszük.
( Adhatunk még hozzá 1 bögre rizst is, amivel még tartalmasabbá tehetjük.
) A felkarikázott paprikával együtt apróra vágott bazsalikom, és petrezselyem zöldet is adunk hozzá, valamint enyhén megborsozzuk.
Ha csípőset kívánunk adni a lecsóhoz, azt is most tegyük meg.
A lazán felvert tojással is összemelegítjük addig, hogy a tojás megszilárduljon kicsit.
Kevés őrölt pirospaprikával megszórjuk, majd tálaljuk.