Hozzávalók:
1 kisebb fej vöröshagyma
4 db fehérpaprika
5 db paradicsom
5-6 karika Gyulai vékonykolbász
2 evőkanál étolaj
4 db tojás
ízlés szerint só
ízlés szerint fehérbors
Tálaláshoz:
tejföl
*
Elkészítés:
A vöröshagymát összevágjuk apró kockára, s megdinszteljük az étolajban, majd rádobjuk a vékonykolbász karikákat is.
Kicsit még kevergetjük, majd félrehúzzuk.
A fehérpaprikából kivesszük a magházat, s a többit felcsíkozzuk, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
Az összevágott paprikát rászórjuk a vöröshagymára, kolbászra, s fedő alatt pároljuk, közben néha megkevergetjük, s rászórjuk a sót és a fehérborst is.
Ha már jó félig megpuhult, akkor rászórjuk a paradicsomot is, s tovább pároljuk.
Ha minden megpuhult, akkor a tojást felverjük, s ráöntjük a lecsóra.
Pár percig kevergetjük, majd elzárjuk alatta gázt, a fedőt rárakjuk, s kb.
még 5 percet várunk vele.
Addig megterítünk, s máris tálalhatjuk is.
Mi tejföllel és cukorral szeretjük, de lehet sósan is enni.