Tojásos kukoricaleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

70 dkg csirkeaprólék (far-hát, láb, szárny, nyak, stb.)
2-3 gerezd fokhagyma
1 csomó újhagyma
1 tk reszelt friss gyömbér (vagy 1 mk szárított)
30 dkg morzsolt csemegekukorica (fagyasztott vagy konzerv)
½ db kápia paprika
1 ek kukoricakeményítő
1 ek szójaszósz
1-2 ek fehérborecet
2 db tojás
1 kk őrölt fehér bors
1 ek só
¼ mk chilipehely

*

Elkészítés:

A csirkeaprólékot 1, 2 liter hideg vízben feltesszük főni.
Amikor felforrt, leszedjük a habot, megsózzuk, a megtisztított fokhagymával, a reszelt gyömbérrel és a kisebb darabokra vágott újhagymával fűszerezzük (egy darabot félreteszünk a tálaláshoz).
Fedő alatt, kis lángon főzzük, amíg a hús megpuhul.
Hozzáadjuk a kukoricát, ha fagyasztott, akkor pár percig még együtt főzzük, ha konzerv, akkor nem szükséges.
A keményítőt kikeverjük egy kevés hideg vízzel, a leveshez öntjük, kicsit besűrítjük vele.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott kápia paprikát.
Ízesítjük a szójaszósszal, fehérborecettel, fehér borssal, majd kevergetés közben hozzáöntjük a villával felvert tojást.
Tálaláskor megszórjuk chilipehellyel, és vékony karikára vágott újhagymával.