Hozzávalók:
1 paprika
1 nagyobb fej hagyma
2 paradicsom
10 dkg Gyulai kolbász
1 tojás
½ ek. zsír
1 kk cukor
1 kk. pirospaprika
só
*
Elkészítés:
Ma csak magamnak főztem, így gyorsan összedobtam egy kis tojásos-kolbászos lecsót. Idén ez volt az első lecsóm, friss hozzávalókból.
A zsírt megolvasztom, ráteszem a fél karikára vágott hagymát, megsózom, párolom kicsit, majd jön hozzá a kockára vágott paprika, erre is teszek egy kis sót.
Belerakom a karikára vágott kolbászt, együtt párolom, amíg félig puha lesz a hagyma és a paprika, ekkor adom hozzá a kockára vágott paradicsomokat.
Rászórom a cukrot, pirospaprikát(aki szereti erőset is tehet bele, én szoktam), só már nem kell rá, mert a hagymát, paprikát sóztam és a kolbász is sós. Akkor jó, ha paradicsom kiengedte a levét és a többi zöldség is megpuhult.
A végén hozzáütöm a tojást, folyamatosan kevergetem, amíg bevonja a zöldségeket, de még nem szilárdul meg teljesen. Forrón, puha kenyérrel az igazi.