Hozzávalók:
A galuskához:
3 tojás,
6 ek. finomliszt,
6 ek. rétesliszt,
csipet só, kevés víz.
A tojásos masszához:
3 tojás,
3 ek. tejszín,
1 ek. pesto. vagy kevés petrezselyem zöld,
kevés só, őrölt bors,
újhagyma a tálaláshoz.
*
Elkészítés:
A galuska hozzávalóit lazára kavarjuk, majd lobogó vízbe szaggatjuk.
Ha a víz színére jönnek a galuskák, leszűrjük.
A kikavart masszát, nem kell pihentetni !
Azonnal szaggathatjuk !
A leszűrt galuskákat felforrósított serpenyőben, libazsíron, vagy más zsiradékon megforgatjuk, majd ráöntjük a tojásos, tejszínes masszát.
A keveréket hozzáadva a galuskákhoz, addig sütjük, míg össze nem áll a tojásos massza.
Frissen őrölt borssal, friss, karikára vágott újhagymával tuningolunk rajta.