Tojásos-citromos görög leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Tojásos-citromos görög leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

•    2 db csibe farhát, ha lehet nyakkal együtt
•    2 db csibeszárny
•    1,5 l víz
•    4 tk só
•    4 csapott ek rizs
•    ¼  tk őrölt bors
•    3 db tojás szétválasztva
•    1 db citrom leve

*

Elkészítés:

1.    A csibehúst megtisztítom, megmosom, a farhátról a nyakat levágom, majd a szárnyakat forgójuknál szétválasztom, a farhátat félbe vágom. Felteszem a vízzel, a sóval és a borssal 30 percre főni. A képződő habot leszedem róla.
2.    Csendesítem a tüzet alatta, belerakom a 4 csapott ek rizst és kb 20 percig főzöm. Ez alatt szétválasztom a tojásokat, kicsavarom a citrom levét.
3.    A megfőtt levest félrehúzom, a fele levet kimerem. A tojás fehérjét kemény habbá verem belerakom egyenként a sárgákat és kézi habverővel elkeverem jól benne. Apránként, folyamatos keverés mellett beleöntöm a citrom levét majd a leves kimert részét. Ha sikerült szép állagú nem túrós folyadékot kapni, akkor ezt az edényben hagyott leveshez öntöm és 1 perc alatt összeforralom. Amennyiben hab képződne a levesen azt leszedem.
Azoknak ajánlom akik már ismerik vagy meg szeretnék ismerni ezt az eredeti görög pikáns levest!

Tojásos-citromos görög leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tojásos-citromos görög leves