Hozzávalók:
• 2 db csibe farhát, ha lehet nyakkal együtt
• 2 db csibeszárny
• 1,5 l víz
• 4 tk só
• 4 csapott ek rizs
• ¼ tk őrölt bors
• 3 db tojás szétválasztva
• 1 db citrom leve
*
Elkészítés:
1. A csibehúst megtisztítom, megmosom, a farhátról a nyakat levágom, majd a szárnyakat forgójuknál szétválasztom, a farhátat félbe vágom. Felteszem a vízzel, a sóval és a borssal 30 percre főni. A képződő habot leszedem róla.
2. Csendesítem a tüzet alatta, belerakom a 4 csapott ek rizst és kb 20 percig főzöm. Ez alatt szétválasztom a tojásokat, kicsavarom a citrom levét.
3. A megfőtt levest félrehúzom, a fele levet kimerem. A tojás fehérjét kemény habbá verem belerakom egyenként a sárgákat és kézi habverővel elkeverem jól benne. Apránként, folyamatos keverés mellett beleöntöm a citrom levét majd a leves kimert részét. Ha sikerült szép állagú nem túrós folyadékot kapni, akkor ezt az edényben hagyott leveshez öntöm és 1 perc alatt összeforralom. Amennyiben hab képződne a levesen azt leszedem.
Azoknak ajánlom akik már ismerik vagy meg szeretnék ismerni ezt az eredeti görög pikáns levest!