Hozzávalók:
4 szele karaj csont nélkül
5 db tojás
10 dkg húsos füstölt szalonna
10 dkg sonka
1 fej vöröshagyma
10 dkg zöldborsó / mirelit vagy konzerv /
3 db szikkadt zsemle
2 dl tej
ételízesítő
őrölt fekete bors
só
étolaj
*
Elkészítés:
Előkészítés:A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk.A hagymát,szalonnát,sonkát apró kockákra vágjuk.A tojásokból négyet megfőzünk.A zsemléket tejbe áztatjuk majd kinyomkodjuk.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát.Rátesszük a sonkát,pár percig pirítjuk majd beletesszük a zöldborsót.Sózzuk,borsozzuk,pici ételízesítőt adunk hozzá 8-10 percig pároljuk.Hozzákeverjük a kockákra vagy szeletekre vágott főtt tojásokat,kinyomkodott zsemléket és egy nyers egész tojást.A tölteléket összedolgozzuk.A hússzeleteket kiolajozott tepsibe tesszük egymás mellé majd mindegyikre halmozunk a töltelékből jó bőven.Pici vizet öntünk alá és sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!