Tojásmentes bukták lekvárral toltve

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Tojásmentes bukták lekvárral toltve

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
750 g finomliszt
30 g éleszto
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
200 ml étolaj
375 ml langyos tej
A toltelékhez:
lekvár

*

Elkészítés:

100 ml langyos tejben elmorzsoljuk az élesztot, 1 ek cukrot teszunk, és felfuttatjuk az élesztot. A lisztet átszitáljuk, csipetnyi sót adunk hozzá, majd a tobbi alapanyagot és végul az élesztot. Sima, rugalmas tésztává gyúrjuk, amelyet letakarva meleg helyen hagyjuk megkelni.
A megkelt tésztát átgyúrjuk és 3 egyenlo részre osztjuk. Minden részt szétsodrunk és négyzetekre vágjuk, amelynek kozepébe lekvárt rakunk és alaposan betakarjuk. A kész buktákat olajjal megkent tepsire rakjuk, ahol hagyjuk még kelni. Minden buktát olajjal megkenjuk és elomelegített sutoben 190 fokon aranybarnára sutjuk.
Tipp: Nagyon finom szilvával is.

Tojásmentes bukták lekvárral toltve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tojásmentes bukták lekvárral toltve

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!