Hozzávalók:
Tészta :
7 fehérje
7 EK porcukor
7 EK liszt
1 sütőpor
krém :
7 sárgája
4 EK cukor
4 EK liszt
2 csomag vaniliás cukor
4 dl tej
1 dl tojáslikőr
25 dkg vaj
*
Elkészítés:
A feérjét felverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a porcukrot, és a sütőporral elkevert lisztet.
Tepsibe öntjük és 160 fokon kb.
30 perc alatt megsütjük.
Atejbe belekeverjük a 7 sárgáját, cukrot – kristákycukrot használtam – lisztet, vaniliás cukrot és megfőzzük.
A vajat habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk.
, jól összekeverjük és hozzáadjuk a tojáslikőrt, amivel simára keverjük.
A krémet a kihűlt tésztára kenjük, majd felvert tejszínhabot simitunk rá és megszórjuk reszelt csokival.