Hozzávalók:
Hozzávalók:
5 tojás
35 dkg cukor
20 dkg liszt
2 tk Dr.sütőpor
7 evk+4 dl tej
2,5 kg alma
2,5 dl almalé
2 zacskó Dr.vanillia pudingpor(főzős)
8 lap vagy 24 g zselatin
300 g tejfől
1 vanilliarúd
1 dl tojáslikör
500 g tejszín
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A tojásokat 20 dkg cukorral kikeverjük.
Beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet,és közben hozzáadunk 7 evk. tejet.Margarinnal kikent 32×39 cm-es tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben 200 fokon 10 pecig sütjük.
A meghámozott,feldarabolt almát 10 dkg cukorral,az alma-és citromlével meg a citromhéjjal felforraljuk,majd fedő alatt 5-6 percig főzzük.
Hozzáadjuk az 1 dl tejben elkevert pudingport,a maradék tejjel felöntjük és 1 percig fözzük.
Fémtálban kb. 45 perc alatt kihütjük.
Az almakompótot a tésztalapra halmozzuk,és hűtőbe tesszük.
A tejfölt a vanílliavelővel és a többi cukorral ízesítjük.
A felmelegített likörben feloldott zselatint 2-3 evk. tejföllel elkeverjük,majd a többi tejfölhöz adjuk,és hűtöbe teszzük.
A tejszínt felkeverjük.A habot a krémbe forgatjuk,és 5 evk kivételével a kompótra simítjuk.
A félretett habbal,likőrrel és koktélcseresznyével díszítve behűtjük