Hozzávalók:
1 kanál zsír,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál liszt,
1 kávéskanál köménymag,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
só, őrölt bors,
néhány babérlevél,
kevés friss petrezselyem,
2 friss tojás. Ha buggyantott tojást is adunk hozzá akkor +2.
*
Elkészítés:
Ez a leves, szinte ugyanúgy készül mint a köménymagleves, ami a legegyszerűbb rántott leves.
A különbség mindössze annyi, hogy keverés mellett, enyhén felvert tojást csurgatunk bele.
Buggyantott tojással még finomabb !
A zsírt felforrósítom, majd megpirítom a köménymagot.
Hozzáadom az apróra vágott, vagy reszelt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát.
Enyhén megdinsztelem, majd a lisztet is hozzáadva kis lángon, zsemleszínű rántást készítek.
A tűzről levéve, folyamatos keverés mellett, őrölt pirospaprikát adok hozzá.
Tovább keverem, és annyi vizet teszek hozzá, hogy bőven ellepje.
Megfűszerezem, kevés babérlevelet adok hozzá, ( elhagyható ) és felforralom.
A lazán felvert tojásokat külön tálban felverem kicsit, majd keverés mellett a fazékba csorgatom.
Én a felkavart levesbe a fazék szélén szoktam csorgatni, mert akkor nem áll össze a tojás.
Még szebb, amikor buggyantott tojást is adunk hozzá !
Ezt meg lehet külön is főzni sós, enyhén ecetes vízben, de belefőzhetjük a kész levesbe is.
Csak ellenőrzött tojást használjunk, külön, kis tálkában felütve !