Hozzávalók:
1 1/2 ek napraforgó olaj
1 ek finomliszt
1 kisebb fej vöröshagyma
4 db tojás
só, őrölt feketebors, pirospaprika, egész kömény
1 ek ecet
A fűszerek Toldi fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
Zsemleszínű rántást készítünk ( a kissé felhevített olajra rászórjuk a lisztet, és kevergetjük), a tűzről lehúzva megszórjuk az őrölt borssal, pirospaprikával.
Kb. 1,5 liter vízzel felengedjük, beledobjuk az egész hagymát, teatojásban elhelyezzük az egész köményeket, és a levesbe tesszük azt. Mikor forr a víz, az előzőleg felvert tojásokat beleöntjük, kicsit összefőzzük, majd ecettel ízesítjük.
Aki szereti, vágott petrezselyemmel is megszórhatja.