Hozzávalók:
3 db tojás
¼ vaj 2-2,5 dkg
4 db paprika
1 jó nagy újhagyma szárával együtt
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
1 tk. mustár (ízlés szerint)
*
Elkészítés:
1. A tojásokat keményre főzzük (10 perc).
2. A hagymát apróra vágjuk.
3. A megfőtt tojások héját eltávolítjuk. Egy tálban a tojásokat egy villával összetörjük. A vajat, sót, borsot, mustárt, hagymát hozzáadjuk és jól összekeverjük.
4. A kész masszát megízleljük, ha még szükséges, sózzuk, borsozzuk.
5. A paprikákat megmossuk, eltávolítjuk a magházát és a kész krémet beletöltjük.
1-2 órát hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
Kitűnő előételnek, de ehetjük magában vagy salátával, pirítósra szeletelve reggelire vagy vacsorára.