Hozzávalók:
5 db főtt tojás
20 dkg főtt sonka vagy felvágott
2 csokor retek
1 csokor medvehagyma
1 adag főtt GM köret tészta
1 csokor újhagyma
egy maréknyi maradék saláta mix
só
Tartármártás:
3 db tojás sárgája
5 ek tökmagolaj
1 ek mustár
1 kk só
1 kk bors/fehér bors
fél citrom leve
1 kk eritrit
2 dl tejföl
*
Elkészítés:
Először elkészítjük a tartármártást.
A tojássárgáját a mustárral, az eritrittel alaposan elkeverjük, majd vékony sugárban 5 evőkanál tökmagolajat adagolunk hozzá, folyamatosan kevergetve egy kézi habverővel.
Sózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot (nekem frissen őrölt fekete bors volt) Belenyomjuk egy fél citrom levét és jól összekeverjük, a hagyományos majonéztől én egy jóval sötétebb mártást kaptam.
Tejföllel kikeverjük, ha szükséges utána ízesítünk.
A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, megtisztítjuk.
A zöldségeket megmossuk, és felaprítjuk.
A sonkát is apró kockákra vágjuk.
Egy jénaiba halmozzuk a zöldségeket, a főtt tésztát, tojást, a sonkát, és a tartármártással összekeverjük.
Néhány szelet tojást, retket hagyunk a díszítéshez.
Alaposan lehűtve kínáljuk.
Kitűnő vacsora saláta.