Hozzávalók:
fél doboz momendófu
10 dkg darálthús
20 g apritott vöröshagyma
1 kis tojás
40 ml zsemlemorzsa
só, bors
60 ml dashi lé
2 ek szójaszósz
kevés gyömbérlé
keményitő
*
Elkészítés:
A tofut hosszában kettévágjuk, és kb 15 percre itatóspapirra tesszük, felülre is papirt teszünk, és ráfektetünk egy tányért. Igy nagyon jól kijön belőle a felesleges viz.
Utána összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és lapos fasirtokat készitünk belőle.
Egyik tenyerünkből a másikba dobálva a fasirtot, szépen kimegy belőle a levegő, és sokkal jobb lesz a fasirtunk.
Egy serpenyőben olajat hevitünk, beletesszük a fasirtokat, felöntjük egy kevés fehérborral, vagy szakével, lefedjük és kis lángon átsütjük.
Ha úgy gondoljuk, hogy átsült, akkor nagyobbra vesszük a lángot, hogy egy kis szint is kapjon, majd megforditjuk, és azt az oldalát is megpiritjuk.
Tányérra helyezzük, leöntjük a szósszal.
Szósz: Felmelegitjük a dashilét, a szójaszószt, a gyömbérlét, majd belekeverjük a hidegvizzel elkevert keményitőt.
(Mi a szószba még tettünk dinsztelt hagymát és babcsirát is.)
Jó étvágyat kivánok!