Tócsni, Lapcsánka (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

Tócsni, Lapcsánka (Gluténmentes)

Elkészítés lépései:

  1. A krumplikat meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A tojást összekeverjük a tejföllel, belekeverjük a krumpliba az összeaprított póréhagymával, aprított metélőhagymával, liszttel, reszelt sajttal együtt.
  3. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, és a masszából evőkanálnyi adagokat teszünk a serpenyőbe, a kanál hátával laposra simítjuk.
  5. Nagyon lassan megsütjük az egyik oldalát (ha nem sül át eléggé, nehéz lesz megfordítani, széteshet), aztán átfordítjuk, és megpirítjuk a másik oldalát is.
  6. Tálaláskor tejföllel megkenjük, reszelt sajttal (füstölt is lehet) megszórjuk.

*

Elkészítés: