Hozzávalók:
1 tojas
So,bors,vegeta
3 gerezd zuzott fokhagyma
1 nagy krumpli
1 kicsi sargarepa
Aprora vagott hagyma
Liszt
Aprora vagott petrezselyem
Suteshez: olaj
Tetejere: tejfol,reszeltsajt,aprora vagott snidling
*
Elkészítés:
Panirozasnal a Gorhony ( tocsni) elmaradhatatlan etel nalunk.A panirozasnal megmaradt tojas es liszt igy nem megy karba.
Elkeszites: a nagy lyuku reszelon a krumplit es a sargarepat lereszeljuk es egy talba tesszuk.Az osszes tobbi hozzavaloval jol elkeverem.Surubb masszat kapunk.Egy serpenyot olajjal kikenunk es mikor forro 1 pupos ek masszat teszek bele ,amit a kanal segitsegevel kicsit kilapitok.A zoldseges massza mindket oldalat pirosra sutom.Talalasnal a tetejet meglocsoljuk a tejfollel ,megszorjuk a reszelt sajttal es aprora vagott snidlinggel diszitem.
Mivel a reszelt krumpli levet enged ,ezert a masszat minden adag sutese elott keverjuk meg.
A receptjeim kozott talalhato meg zoldseges gorhony ( lapcsanka) recept olivabogyoval

