Hozzávalók:
1 kg krumpli
10-15 dkg búzaliszt
2 dl kefir
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
só
bors
olaj
*
Elkészítés:
A krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba. Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal. Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket. Végül keverj a masszához annyi lisztet, amennyit felvesz. Akkor jó, ha a tészta sűrűsége a nokedliéhoz hasonló.
Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, majd tégy bele egy evőkanál masszát. Utána lapítsd el a tésztát, és süsd mindkét oldalát pirosra. Szedd ki az olajból, szalvétán csöpögtesd le. Ha kalóriaszegényebb változatot akarsz, a tócsnit 180 fokon sütőben is elkészítheted.
Tipp:Akkor a legfinomabb, ha megkened fokhagymás tejföllel és megszórod reszelt sajttal.