Tócsni

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Tócsni

Tócsni

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg krumpli
10-15 dkg búzaliszt
2 dl kefir
2 tojás
2 gerezd fokhagyma

bors
olaj

*

Elkészítés:

A krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba.
Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal.
Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket.
Végül keverj a masszához annyi lisztet, amennyit felvesz.
Akkor jó, ha a tészta sűrűsége a nokedliéhoz hasonló.
Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, majd tégy bele egy evőkanál masszát.
Utána lapítsd el a tésztát, és süsd mindkét oldalát pirosra.
Szedd ki az olajból, szalvétán csöpögtesd le. Ha kalóriaszegényebb változatot akarsz, a tócsnit 180 fokon sütőben is elkészítheted.
Tipp:
Akkor a legfinomabb, ha megkened fokhagymás tejföllel és megszórod reszelt sajttal.
Az egykor a szegények ételének számító tócsni, vagy ahogy egyes vidékeken hívják, lapcsánka, cicege, a hús mellé köretnek, önmagában pedig vacsorának is tökéletes. Gazdagíthatod reszelt zöldségekkel vagy sonkával.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Tócsni