Hozzávalók:
Hozzávalók:
Kovász: 20 dkg
*
Elkészítés:
Másnap kimérek 40 dkg fehér kenyérlisztet, 10 dkg grahan lisztet, 10 dk réteslisztet, 2 teáskanál só, 25 g élesztő, 6 dkg olvasztott vaj, és az összes kovász., és kb 2,5 dl langyos víz.
A hozzávalókat gépel ki dagasztom 10 percig, majd még táblán is olyan 5 percig szép simára, kelesztő tálba teszem 45 – 50 percig kelesztem. Majd ezután megformálom, és Szilikonos papírral bélelt jénaiba teszem, letakarva duplára kelesztem kb 40 percig. Közbe előmelegítem a sütőt, ha meg kelt akkor 3 -4 helye bevágom a tetejét vízzel bespriccelem a kenyeret és a tetőt. Magvakat szórok a kenyérre, és 25 percig 220 fokon sütöm, majd 25 perc után 200 fokra vissza veszem a hőfokot. Én amikor vissza vettem a hőfokot akkor már tető nélkü sütöm 1,30 percig az és sütőmbe.