Hozzávalók:
*25 dkg liszt (+2 ek ha szükséges)
*0,5 tasak sütőpor
*1 nagy csipet só
*1 kisebb tojás
*3 púpos ek porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*2 dl tejföl
*6-7 dl olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojást simává keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és jól összedolgozzuk.
( Nekem túl ragacsos lett a tészta, ezért még kívánt további 2 evőkanál lisztet.
) Lisztezett felületen 0, 5 cm vastagra elnyújtjuk.
Egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
( Nálam 5, 5 cm-es volt) Ízlés szerint készíthetünk lyukat is a közepébe.
( Ezt én egy alma magház eltávolítóval oldottam meg.
) Bő, forró olajban, közepestől egy picit kisebb lángon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
( Célszerű figyelni, mert gyorsan sül.
) Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve és sárgabaracklekvárral kínáljuk.