Tízperces sütőporos fánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

*25 dkg liszt (+2 ek ha szükséges)
*0,5 tasak sütőpor
*1 nagy csipet só
*1 kisebb tojás
*3 púpos ek porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*2 dl tejföl
*6-7 dl olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojást simává keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és jól összedolgozzuk.
( Nekem túl ragacsos lett a tészta, ezért még kívánt további 2 evőkanál lisztet.
) Lisztezett felületen 0, 5 cm vastagra elnyújtjuk.
Egy közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
( Nálam 5, 5 cm-es volt) Ízlés szerint készíthetünk lyukat is a közepébe.
( Ezt én egy alma magház eltávolítóval oldottam meg.
) Bő, forró olajban, közepestől egy picit kisebb lángon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
( Célszerű figyelni, mert gyorsan sül.
) Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Porcukorral meghintve és sárgabaracklekvárral kínáljuk.

Tízperces sütőporos fánk